Hi, Anouk hier!

Als ik mag gokken dan ben je op zoek naar een manier om bewuster met voeding om te gaan zodat die extra kilo’s geen lange termijn huurders worden maar dat je ze er nu voor eens en altijd eruit kan schoppen.
Ik sta klaar om jou te ondersteunen met het kiezen van bewuste voeding, afvallen en daardoor een beter zelfbeeld te krijgen waardoor jij beter in je vel gaat zitten. Jij gaat een eetpatroon ontwikkelen die je kan volhouden tot je 120 jaar bent.

Het afvallen is natuurlijk PlantTastisch maar wat nog mooier is, is je zelfverzekerd voelen over de keuzes die je maakt over voeding en afvallen.

Van Carnivoor naar Plantaardig genieten

Op welke datum ik precies plantaardig ben gaan eten durf ik niet te zeggen maar het is ergens in 2018 geweest. Mijn reis naar plantaardige voeding is heel langzaam gegaan. Ik ben voordat ik 100% plantaardig ben gaan eten eerst 20 jaar vegetariër geweest en in de laatste jaren heb ik zuivelproducten, eieren en kaas geminderd om volledig plantaardig te gaan eten.
Mijn grootste reden om plantaardig te eten is dat ik niet verantwoordelijk wil zijn voor het dierenleed wat er in deze industrie omgaat en een mooie bijkomstigheid was dat ik veel gevarieerder at dan toen ik nog vlees at.

3 keuzes of
onbeperkt kiezen

Je kent ze misschien wel van die lijstjes met dit mag je wel eten, deze heel af en toe en deze producten niet.
Ik probeerde altijd in het rijtje dit mag je wel eten te zitten maar als ik eerlijk ben hielp mij dit niet omdat ik ook een ijsje, frietjes , chocolade, nootjes of iets anders wilde eten.
Daarom vind ik het belangrijk dat jij een eetgewoonte ontwikkelt die je kan volhouden tot je 120 jaar bent, zonder dat je er aan hoeft te denken, jouw eetstijl.

Leren en een beetje meer

In 2022 ben ik begonnen met de module Voedingsleer. Ik wilde graag meer weten over voeding naast het koken en bakken wat ik doe. Ondanks dat ik fulltime (40 uur) voor de werkgever aan het werk ben, heb ik besloten om de gehele opleiding Erkend Gewichtsconsulent te gaan volgen in de avonduren. Februari 2024 heb ik mijn opleiding afgerond en per 30 april 2024 heb mij aangesloten bij de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN).

Van Jojo tot Gewichtsconsulent

Vanaf jongs af aan ben ik niet altijd de slankste geweest en als ik de foto’s terug kijk ook niet de dikste. Toch kreeg ik hier bepaalde opmerkingen over wat leidde tot jojo-en waardoor ik steeds zwaarder werd. Ik heb diverse diëten uitgeprobeerd waarbij het afvallen als een speer ging maar daarna kwamen de kilo’s gewoon weer aankloppen of ze mochten komen huren.
 Het ging uiteindelijk zover dat ik een eetstoornis ontwikkelde en depressief werd. Uiteindelijk ben ik 35 kg afgevallen en ben ik van mening dat jij alles met mate kan eten in de juiste verhoudingen.

Meld je aan voor Plantpost en ontvang het laatste nieuws, tips en recepten.