Hummus met een vleugje komijn

Zongedroogde tomatensoep met baconkruimels

10 mei 2024

Hummus met een vleugje komijn

Zodra je voor de eerste keer hummus zelf hebt gemaakt, ben je verkocht en wil je nooit meer anders. Dat geldt ook voor deze hummus met een vleugje komijn. Deze hartige en romige hummus is een echte traktatie. Perfect als dip voor groenten of als smeersel voor op brood of crackers. Met eenvoudige ingrediënten en een makkelijke bereidingswijze geniet je binnen no-time van deze lekkere dip.

Ingrediënten

 • 1 blik kikkererwten (400 gram niet uitgelekt)
 • aqua faba (vocht van de kikkererwten)
 • 2 tenen knoflook
 • 125 gram tahin
 • 1 el komijn + extra voor topping
 • sap van een halve citroen
 • mespuntje zout
 • 1 el olijfolie
Hoe sneller je de kikkererwten ontvliest, hoe sneller de hummus op tafel staat.

Bereidingswijze

 1. Laat de kikkererwten uitlekken en bewaar het kikkererwtenvocht (aqua faba). Dit speelt een belangrijke rol in de textuur van de hummus.
 2. Om de kikkererwten zit een velletje en deze haal je eraf. Door het velletje te verwijderen zocht het ervoor dat de hummus zijdezacht is.
 3. Een kleine hoeveelheid van de kikkererwten, ongeveer een theelepel, houd je apart als smakelijke topping.
 4. Doe de kikkererwten alvast in een keukenmachine.
 5. De knoflook rasp je met een knoflookrasper en voeg toe aan de kikkererwten.
 6. Voeg de tahin ook toe samen met de komijn en zout.
 7. Voeg het sap van een halve citroen toe.
 8. Laat de keukenmachine draaien zodat het één geheel wordt voeg langzaam de aqua faba toe tot dat het de gewenste dikte heeft bereikt.
 9. Nu is het tijd om het mooiste schaaltje  uit de kast te pakken en de hummus hierin te serveren. Maak met de achterkant van een koffielepel een patroon zodat je hier de olijfolie kan ingieten.
 10. Als kers op de taart, strooi je de bewaarde kikkererwten over de hummus, samen met een vleugje extra komijn  voor een heerlijke smaakexplosie.

Eet smakelijk

Met deze hummus met een vleugje komijn zet je in een handomdraai een heerlijke en voedzame lekkernij op tafel. Perfect om te delen of om voor jezelf te houden Wil je nog meer recept inspiratie? Kijk op de blog en klik recepten aan en daar vind je nog meer inspiratie.

Lees ook

Ontdek hoe je minder gaat snaaien

Ontdek hoe je minder gaat snaaien

Jij hebt de beslissing genomen, de manier waarop je nu eet werkt niet meer voor jou. Het ontbijt is een snelle kop koffie. Op de valreep, bij het sluiten van de voordeur, grijp je nog net een boterham mee voor de lunch. Iedere dag wordt er wel getrakteerd op koek,...

Zongedroogde tomatensoep met baconkruimels


Zongedroogde tomatensoep met baconkruimels


Zongedroogde tomatensoep met baconkruimels Op zoek naar een heerlijke soep vol met tomaten die je smaakpapillen prikkelen en er voor zorgt dat je meer groente eet.  Deze zongedroogde tomatensoep met baconkruimels is precies wat je nodig hebt. Met een diepe smaak van...

10 Manieren om meer groenten en fruit te eten

10 Manieren om meer groenten en fruit te eten

In Nederland eten we te weinig groenten en fruit. We eten gemiddeld 125 gram groenten en 90 gram (mannen) tot 120 gram (vrouwen) fruit¹. Terwijl de richtlijn vanuit de Gezondheidsraad (2015) 200 gram groeten en 200 gram fruit is. We kunnen met zijn allen wel wat meer...